hprocedures voor het bereiden van handdesinfecterend middel pdf

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn ...- hprocedures voor het bereiden van handdesinfecterend middel pdf ,1. Zorg dat uw handen droog zijn. Vocht vermindert de werking van het handdesinfecterende middel. 2. Neem zoveel handdesinfecterend middel dat het kuiltje van uw hand is gevuld . 3. Wrijf uw handen hier helemaal mee in. Neem ook uw duimen, vingertoppen, polsen en de huid tussen uw vingers mee. 4. Blijf het middel uitwrijven tot alles is opgedroogd.Bereiding van voedsel in het huishouden: effecten op ...Het bereiden van voedsel door middel van verhitten zorgt voor een lager behoud van vitamines en mineralen. Hitte splitst bijvoorbeeld pectineketens en denatureert eiwitten in celwanden van plantaardig voedsel. Hierdoor raakt de celwand beschadigd en celvocht, inclusief de vrije vitamines en mineralen, kan



Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Werkinstructies ...

Vocht verdunt het handdesinfecterende middel, waardoor d it onvoldoende werkt. o Neem zoveel handdesinfecterend middel dat het kuiltje van uw hand is gevuld. o Wrijf uw handen hier helemaal mee in. Neem ook uw duimen, vingertoppen, polsen en de huid tussen uw vingers mee. o Blijf het middel uitwrijven tot alles is opgedroogd.

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

Het bereiden of aanraken van het eten. ... worden met een handdesinfecterend middel toegelaten door het ctgb1. Let op: een handdesinfecterend middel kan alleen gebruikt worden bij zichtbaar schone handen. 1 Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het Ctgb beoordeelt op basis van Europese wet- en regelgeving of ...

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

Het bereiden of aanraken van het eten. ... worden met een handdesinfecterend middel toegelaten door het ctgb1. Let op: een handdesinfecterend middel kan alleen gebruikt worden bij zichtbaar schone handen. 1 Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het Ctgb beoordeelt op basis van Europese wet- en regelgeving of ...

persoonlijke hygiene en gezondheid - Kinderopvang Banjer

o het bereiden of aanrakenvan het eten en flesvoeding; ... handdesinfecterend middel toegelaten door het Ctgb Board for the Authorisation of Plant Protection Products and Biocides . Let op: een handdesinfecterend middel kan alleen gebruikt worden bij zichtbaar schone handen. ... o Gebruik een aparte borstel voor het reinigen van de potjes. 3.6 ...

Checklist JGZ - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

o voor en na het (bereiden van) eten; o voor en na medische (en verpleegkundige) handelingen; o na schoonmaakwerkzaamheden; o na het uitrekken van handschoenen. Gebruik alleen handdesinfecterende middelen die zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Checklist JGZ - Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu

o voor en na het (bereiden van) eten; o voor en na medische (en verpleegkundige) handelingen; o na schoonmaakwerkzaamheden; o na het uitrekken van handschoenen. Gebruik alleen handdesinfecterende middelen die zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Bereiding van voedsel in het huishouden: effecten op ...

Het bereiden van voedsel door middel van verhitten zorgt voor een lager behoud van vitamines en mineralen. Hitte splitst bijvoorbeeld pectineketens en denatureert eiwitten in celwanden van plantaardig voedsel. Hierdoor raakt de celwand beschadigd en celvocht, inclusief de vrije vitamines en mineralen, kan

persoonlijke hygiene en gezondheid - Kinderopvang Banjer

o het bereiden of aanrakenvan het eten en flesvoeding; ... handdesinfecterend middel toegelaten door het Ctgb Board for the Authorisation of Plant Protection Products and Biocides . Let op: een handdesinfecterend middel kan alleen gebruikt worden bij zichtbaar schone handen. ... o Gebruik een aparte borstel voor het reinigen van de potjes. 3.6 ...

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

voor het handen wassen staan beschreven in paragraaf 10.1: handhygiëne. Voor het handen wassen gelden de volgende normen: Was handen vóór: Het bereiden of aanraken van het eten en flesvoeding. Het eten of helpen bij het eten. Het verzorgen van een wond. Het aanbrengen van crème of zalf. Was handen na:

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid

voor het handen wassen staan beschreven in paragraaf 10.1: handhygiëne. Voor het handen wassen gelden de volgende normen: Was handen vóór: Het bereiden of aanraken van het eten en flesvoeding. Het eten of helpen bij het eten. Het verzorgen van een wond. Het aanbrengen van crème of zalf. Was handen na:

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Hygiënerichtlijn ...

1. Zorg dat uw handen droog zijn. Vocht vermindert de werking van het handdesinfecterende middel. 2. Neem zoveel handdesinfecterend middel dat het kuiltje van uw hand is gevuld . 3. Wrijf uw handen hier helemaal mee in. Neem ook uw duimen, vingertoppen, polsen en de huid tussen uw vingers mee. 4. Blijf het middel uitwrijven tot alles is opgedroogd.

Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid Werkinstructies ...

Vocht verdunt het handdesinfecterende middel, waardoor d it onvoldoende werkt. o Neem zoveel handdesinfecterend middel dat het kuiltje van uw hand is gevuld. o Wrijf uw handen hier helemaal mee in. Neem ook uw duimen, vingertoppen, polsen en de huid tussen uw vingers mee. o Blijf het middel uitwrijven tot alles is opgedroogd.